Mijn naam is Hanneke Messelink-Anders, geboren in 1955 te Rotterdam en, na enige omzwervingen, sinds 1977 woonachtig in Etten-Leur (N-Br) . Ik heb van jongs af aan de behoefte gehad om te tekenen. Dit heeft ertoe geleid dat ik in de loop der jaren, naast studie, werk en gezin, steeds allerlei cursussen, workshops en masterclasses bij andere kunstenaars ben blijven volgen op het gebied van tekenen en schilderen. Van lieverlee is de focus steeds meer verlegd naar het tekenen met pen en inkt en zo ben ik nu sinds 2006 heel gepassioneerd hiermee bezig onder de naam KunstAnders.
Bij mijn pentekeningen is de link met de natuur in al mijn werk duidelijk aanwezig en (roof)vogels, uilen en andere wildlife zijn favoriete onderwerpen. Mijn tekeningen zijn heel realistisch, ik probeer alle details met veel precisie en verfijning weer te geven.
Ieder onderwerp heeft zijn eigen uitdaging, maar de grootste uitdaging vormt voor mij het tot leven brengen van de natuur met alleen een simpel middel als de tekenpen, waarbij sommige onderwerpen nog van (min of meer subtiele) kleuraccenten worden voorzien.

Bij het schilderen maak ik graag gebruik van verschillende materialen en technieken. Naast het plezier dat ik hieraan beleef, is voor mij vooral ook van belang het streven naar originaliteit, waarin de vrije compositie en uitbundige kleuren centraal staan.

Ook voor pentekeningen van bijvoorbeeld huisdieren kunt u bij mij terecht.