Pentekeningen wildlife/natuur

uit 2012 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

80. Herfstblaadjes

2022

Het was gewoon tijdens een uitlaatrondje met een van onze oppashonden dat ik het cadeautje onder mijn voeten ontdekte.... Het paadje in het park bij ons achter was prachtig bekleed met allerlei blaadjes en dat was zo'n mooi plaatje vlak onder mijn neus, een nieuwe tekening kwam op mijn pad.....

64. 3 jonge vosjes

2020

3 jonge vosjes, naar een foto van en met dank aan Anita Kortus

63. Grondeekhoorn

2020

En alweer een eekhoorntje, dit keer een grondeekhoorn. Ze zijn ook zo leuk om te tekenen, het was er weer een met een glimlach! Met dank aan natuurfotograaf Rian Willemen!  

62. Eekhoorn bij voederhuisje

2019

Wekenlang was hij (of zij?) dagelijks te gast in het voederhuisje aan de appelboom bij het terras. Als ik op het bankje ernaast zat, vond hij dat helemaal prima. Ik zorgde voor lekkere nootjes en in ruil daarvoor kreeg ik alle gelegenheid hem van heel dichtbij te observeren. Zo'n prachtig beestje!!

79. Duinlandschap

2018

Met veel plezier gemaakt ter gelegenheid van mijn deelname aan de KunstSchouw NATUURlijk op Schouwen-Duiveland 16 t/m 24 juni 2018. Van dit werk is tevens 1 (ingelijste) reproductie op iets kleiner formaat beschikbaar.

61. Eekhoorn

2015

Iedere dag kwamen ze even op bezoek, meestal op vaste tijden, het waren er drie en een was duidelijk het brutaalste... of moet ik zeggen het meest gewend aan onze aanwezigheid in de tuin? Hij (of zij?) kwam dan even 'snoepen' uit het voederhuisje aan de appelboom aan de rand van het terras en ook al zat ik op een meter afstand, hij trok zich er niets van aan en ging gewoon door met snoepen van de lekkere nootjes ....  Origineel verkocht, nog beschikbaar als reproductie

60. Reegeit

2015

Met dank aan Erik de Jonge. Je zult maar oog in oog komen te staan met zo’n beauty! Dankzij zijn werk als boswachter bij Brabants Landschap, heeft Erik de Jonge tevens unieke mogelijkheden voor natuurfotografie. Erik ziet dit ook als een belangrijk middel om draagvlak te verkrijgen voor het behoud en beheer van natuur.

 

59. Fam. Zwijn

2018

We waren in een heel mooi dierenpark in de Eifel, vroeg in het voorjaar en op zoek naar wilde zwijnen, want die moesten er veel rondlopen. Het duurde even, maar ineens zagen we ze, moeder en kroost, en ze hadden dorst zo te zien....., wat een mooi tafereeltje!

58. Zwammetjes

2015

Ik heb er altijd wat moeite mee, het afscheid van de zomer, maar al het moois dat de herfst heeft te bieden, maakt veel goed. Voor mijn schilderijen laat ik mij ieder jaar opnieuw inspireren door alle mooie herfsttinten. En natuurlijk wil ik in mijn tekeningen ook iets met de paddestoelen en/of zwammen die als cadeautjes overal om ons heen verrijzen, zoals deze verzameling prachtige zwammetjes.....

57. Waterbuffel

2012

Naar een foto die mijn schoonzusje heeft gemaakt toen zij in Zuid-Afrika was. We kunnen deze prachtige dieren ook in Nederland steeds vaker tegenkomen. Zo hebben wij een bezoekje gebracht aan de WaterbuffelFarm in Oldemarkt (Overijssel), heel leuk om ze van zo dichtbij te kunnen zien.

56. (Jonge) leeuw

2018

Deze tekening heb ik gemaakt ter gelegenheid van de expositie ‘Big Cats’ in de Van Goghkerk in Etten-Leur op 20,21 en 22 april 2018. Met deze expositie wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld te genereren voor de stichting SPOTS. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van wilde katachtigen die met uitsterven worden bedreigd.

Meer info over SPOTS op www.stichtingspots.nl

55. Luipaard

2017

Deze tekening heb ik gemaakt ter gelegenheid van de internationale expositie ‘Big Cats’ in de Van Goghkerk in Etten-Leur in april 2018. Met deze expositie werd geprobeerd zoveel mogelijk geld te genereren voor de stichting SPOTS. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van wilde katachtigen die met uitsterven worden bedreigd.

 

54. Terra

2017

Ik probeer d.m.v. verkoop van kaarten en reproducties van Terra de stichting Orangutan Rescue financieel te ondersteunen. Deze stichting ondersteunt het Sintang Orangutan Center op Borneo bij de opvang, rehabilitatie en terugplaatsing in de natuur van orang-oetans die uit het wild zijn weggehaald.
De afgelopen eeuw is door grootschalige ontbossing het spreidingsgebied van de orang-oetan steeds kleiner geworden. Op Borneo is inmiddels 80%  procent van het oorspronkelijk leefgebied van de orang-oetan verdwenen.

53. Adjibolo

2015

Mag ik je voorstellen aan ... Adjibolo. Adjibolo is een van de (baby-)gorilla’s die is opgevangen in het Limbe Wildlife Centre (LWC) in Kameroen. Dit opvangcentrum vangt verwaarloosde weesaapjes op die door de regering in beslag zijn genomen. De ouders van deze weesaapjes zijn vermoord door nietsontziende stropers om hun vlees. Ik probeer d.m.v. verkoop van kaarten en reproducties van Lola en Adjibolo de stichting World of Wild Life financieel te ondersteunen. Deze stichting ondersteunt de activiteiten van het LWC en zorgt er mede voor dat deze weesaapjes opgevangen kunnen worden.

 

52. Lola

2015

Mag ik je voorstellen aan ... Lola. Lola is een van de aapjes die is opgevangen in het Limbe Wildlife Centre (LWC) in Kameroen. Dit opvangcentrum vangt verwaarloosde weesaapjes op die door de regering in beslag zijn genomen. De ouders van deze weesaapjes zijn vermoord door nietsontziende stropers om hun vlees. Ik probeer d.m.v. verkoop van kaarten en reproducties van Lola en Adjibolo de stichting World of Wild Life financieel te ondersteunen. Deze stichting ondersteunt de activiteiten van het LWC en zorgt er mede voor dat deze weesaapjes opgevangen kunnen worden.

 

51. Groene kikker

2015

Deze tekening is gemaakt nadat wij tijdens de Open Tuindagen een bezoekje hadden gebracht aan het prachtige landgoed Jorissenhoeve in Schijf. We konden deze mooie groene kikker ‘betrappen’ toen hij net een zonnebadje nam tussen de waterplanten.

50. Reekalfje

2015

Het was tijdens een wandeling met onze twee (aangelijnde!) hondjes dat ik ze ineens zag, eerst de een en meteen daarna de ander, goed verborgen achter een dichte struik, maar opgeschrikt door onze komst gingen ze er snel vandoor en wist ik op dat moment wat mijn volgende onderwerp zou worden....

49. Stokstaartje

2013

Komt het door de prachtige zwartomrande grote ogen waardoor het net lijkt of ze een zonnebril op hebben, de koddige alerte houding die ze plegen aan te nemen....? Kijk naar een stokstaartje en onwillekeurig verschijnt er een glimlach op je gezicht! Tijdens een bezoek aan dierenpark ‘De Oliemeulen’ in Tilburg wilde dit stokstaartje graag model staan voor me en natuurlijk maakte ik daar dankbaar gebruik van .... Origineel verkocht, nog beschikbaar als reproductie

75. Vosje

2016

Na een lekker maaltje is het heerlijk uitbuiken in het zonnetje.....